Descoperirea care poate revoluționa tratamentul pacienților bolnavi de cancer. Cum ar putea fi distruse tumorile
Publicat pe 08.02.2023 la 14:56 Actualizat pe 08.02.2023 la 14:58
O nouă descoperire medicală oferă speranță pacienților bolnavi de cancer. Se pare că există o proteină a cărei lipsă poate distruge celulele canceroase în cele din urmă. Totuși, este vorba despre un proces complex și netestat încă.
- Descoperire revoluționară
- Cum ar putea fi nimicite celulele canceroase
Lupta împotriva cancerului ar putea fi revoluționată odată cu descoperirea făcută în urma unui studiu recent. Celulele canceroase ar putea fi distruse prin înfometare, dacă nu dispun de o anumită proteină.
Descoperirea revoluționară în privința cancerului
The Jerusalem Post, un studiu recent a arătat că arginina este un nutrient esențial pentru supraviețuirea celulelor canceroase. Studiul publicat de Laboratorul de Biologie a Sistemelor de Cancer al lui Sohail Tavazoie, arată că numeroase tipuri de cancer uman au cantități limitate de arginină. Atfel, celulele canceroase trebuie să manipuleze proteinele de care dispun pentru a absorbi toată arginina existentă.
Arginina ajută la sinteza proteinelor și la eliminarea deșeurilor de azot din organism, dar este și cea care a reglementat modul în care celulele imunitare au reacționat la cancer și la alți factori declanșatori imunologici.
Nivelurile scăzute de arginină pot avea efecte negative. Adesea, un deficit al acestui aminoacid e asociat cu țesuturile inflamate ale persoanelor cu boala Crohn, colită ulcerativă, boli inflamatorii intestinale sau o infecție cu H. pylori. Când aceste țesuturi au niveluri scăzute de arginină, în lipsa unui tratament, pacienții pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta cancer de stomac sau de colon.
Cum s-a descoperit legătura dintre arginină și cancer
Legătura între deficitul de arginină și cancer s-a făcut în timp ce se studiau codonii -triplete de baze ADN care conțin rețeta pentru producerea unui singur aminoacid. Codonii de arginină au fost pierduți în mutații la rate mai mari. Totuși, cercetătorii nu au încă o definiție clară a modului în care nivelurile de arginină au scăzut atât de mult.
"Credem că unele cancere se dezvoltă în condiții de deficit de arginină și poartă acest istoric în ADN-ul lor", spune Hsu.
După luni de zile în care s-au cultivat celule canceroase în laborator înainte de a le înfometa de arginină, celulele au fost supuse la mai multe runde de malnutriție. Astfel, celulele au suferit mutații în efortul de a avea acces la o rezervă de ceea ce aveau nevoie pentru a supraviețui.
Când celulele canceroase încearcă să rămână în viață în timp ce sunt grav subnutrite, acestea se acumulează în mai multe mutații care sunt considerate străine de sistemul imunitar.