Din 17 mai, românii care pleacă în Italia nu mai trebuie să stea în carantină. Măsura, luată după ce numărul de infectări a scăzut simțitor
Publicat pe 14.05.2021 la 23:38 Actualizat pe 14.05.2021 la 23:38
Italia a decis renunțarea carantinei de 5 zile pentru românii intrați pe teritoriul său. Din data de 17 mai, cetățenii din România pot circula liber în Peninsulă, dar doar dacă fac dovada unui test PCR negativ. Nu doar pentru România se ridică această restricți, ci și pentru alte state europene, Marea Britanie și Israel.
- Carantina pentru românii veniți în Italia se elimină
- Decizia vine după numărul de infectări scăzute
Italia renunță, începând cu 17 mai, la carantinarea românilor timp de cinci zile de la intrarea pe teritoriul său. Autoritățile peninsulare au luat această hotărâre după ce s-a observat o scădere mulțumitoare a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Rămâne totuși valabilă intrarea în țară cu dovada unu test Covid negativ.
Italia renunță la carantinarea cetățenilor care vor accesul în Peninsulă
Nu doar românii se vor bucura de această decizie a Italiei, ci și alte state europene, dar și Marea Britanie și Israel. Până acum, cei care veneau din aceste țări erau nevoite să stea în carantină timp de cinci zile și să facă două teste pentru coronavirus. Aucm însă, odată cu noile reglementări, este suficientă prezentarea unui test negativ iar circulația va fi permisă fără restricții.
Italia va permite și zborurile către și dinspre Statele Unite ale Americii, către Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite. Totuși, prelungesc măsurile ce interzic sosirile din Brazilia, unde numărul de infecătri este în creștere. Pentru cetățenii din Statele Unite, Canada și Japonia se va permite accesul doar în baza unei dovezi de vaccinare, potrivit premierului Mario Draghi.
Rata de infectare din Italia a scăzut și ea în ultimele săptămâni, fiind vaccinați și foarte mulți cetățeni. Aproximativ 26 de milioane de doze de ser imunizator au fost administrate în țara cu o populație de peste 60 de milioane de locuitori, fiind imunizați complet peste 8 milioane de persoane.