Dispare coronavirusul? Numărul cazurilor de noi îmbolviri la nivel global, în scădere, în ultimele cinci zile

Dispare coronavirusul? © Pixabay

Populația din întreaga lume se agață acum de o nouă speranță. Numărul cazurilor de noi îmbolnăviri la nivel global este în scădere, în ultimele cinci zile. 

Se pare că, în ultimele două săptămâni curba infectărilor și a deceselor provocate de noul coronavirus a intrat pe panta descendentă, mai ales în ultimele cinci zile, când noile cazuri apărute au fost sub media de 1,2%, din bilanțul total al infecțiilor, în majoritatea statelor. 

Și în Europa, focarul de infecții a mai scăzut, mai ales în cele mai afectate state, Italia și Spania. În aceste două țări, dar și în Franța creşterea numărului de infectări și decese este de 0,2% în medie, în timp ce în Germania este de 0,3%.

Din păcate, pe lista țărilor europene care încă au mari probleme din cauza noului coronavirus se află Belgia şi Regatul Unit. În cele două state, creșterea este una semnificativă, de 0,6%, respectiv 1,2%.

Excepție de la îmbunătățirea semnificativă a situației provocate de noul coronavirus fac și următoarele state:  Brazilia, Pakistan, Arabia Saudită, Mexic, India și Rusia, acolo unde numărul noilor cazuri este mai mare decât media, însă în continuare scăzut raportat la populație. 

Până la acest moment, la nivel global, au fost înregistrate peste cinci milioane de cazuri de infectări cu noul Covid-19. Dintre acestea, aproape două milioane de persoane au fost declarate vindecate, însă, din păcate, peste 326.000 de persoane au pierdut lupta cu viața din cauza virusului ucigaș din China. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro