Donald Trump a anunțat că a fost testat pentru coronavirus și că așteaptă rezultatul

Donald Trump a anunțat că a fost testat pentru coronavirus și că așteaptă rezultatul © Hepta

Donald Trump a anunțat, sâmbătă, că a făcut testul pentru coronavirus și că așteaptă să primească rezultatele. Președintele Statelor Unite a intrat în contact cu președintele Braziliei și cu o parte din staff-ul lui, toți fiind ulterior depistați pozitiv cu virusul COVID-19.

Donald Trump a anunțat, în cadrul unei conferințe la Casa Albă, că a făcut testul pentru coronavirus și că urmează să primească verdictul în cel mult două zile, scrie CNN.

„Mi s-a luat temperatura. Am făcut și testul, aseară”, a precizat președintele american, care a intrat în contact cu mai multe personale infectate cu noul coronavirus.

În SUA se întețește criza COVID-19

Sâmbătă, au fost confirmate peste 2.000 de cazuri de COVID-19 în Statele Unite, în timp ce cel puțin 50 de persoane au murit deja. Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence, care a primit îndatorirea de a conduce echipa de intervenție împotriva pandemiei, au anunțat o serie de măsuri luate pentru încetinirea răspândirii virusului.

Astfel, americanii au interzis și zborurile din și spre Marea Britanie și Irlanda, după ce, zilele trecute, făcuseră același lucru cu zborurile din și spre Uniunea Europeană.

Sunt mulți cei care se îndoiesc de cifrele comunicate, în timp ce tot mai multe state încep să ia măsuri pentru prevenirea unei crize. În Statele Unite, oamenii sunt testați puțin spre deloc, așa că sunt multe voci care susțin că numărul real al îmbolnăvirilor ar putea fi mult mai mare.

În Europa, numărul morților continuă să crească, mai ales în Italia și Spania. Italia este în continuare închisă total, iar Spania îi calcă pe urme. La polul opus, Marea Britanie refuză să închidă școlile, deși numărul de îmbolnăviri este estimat la a fi între 5 mii și 10 mii de cazuri.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro