Noi dezvăluiri în cazul lui El Chapo. Săpase un tunel pentru a evada, a doua oară

Noi dezvăluiri în cazul lui El Chapo. Săpase un tunel pentru a evada, a doua oară © Hepta

Ies la iveală noi detalii în cazul celui mai temut traficant de droguri, după ce a fost condamnat la închisoare pe viață + 30 de ani. 

Joaquin ”El Chapo” Guzman a încercat să evadeze cu puțin timp înainte să fie extrădat în Statele Unite, dintr-o închisoare mexicană, în 2016. Atunci, a apelat la aceeași tactică folosită în 2015: a săpat un tunel, potrivit Daily Mail.

Însă, El Chapo nu a reușit să-și ducă planul la bun sfârșit pentru că paznicii închisorii au auzit zgomote suspecte din celula sa, au făcut un control și astfel s-a descoperit totul. La scurt timp, Joaquin Guzman a fost transferat la alt penitenciar și un an mai târziu a ajuns în fața judecătorilor din SUA.

Recent, El Chapo a fost condamnat la închisoare pe viață + 30 de ani și se află într-o închisoare de maximă securitate din Colorado.

Fostul lider al cartelului este responsabil de importarea sau de încercarea de a importa cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana şi peste 200 de kilograme de heroină, precum şi de metamfetamină.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest