Este incredibil ce se întâmplă. Cutremur puternic în Bosnia și Herțegovina, la scurt timp după dezastrele din Albania

Este incredibil ce se întâmplă. Cutremur puternic în Bosnia și Herțegovina, la scurt timp după dezastrele din Albania © arhiva

Se pare că dezastrele continua în lume, iar după numeroasele cutremure din Albania, o altă zonă se confruntă cu seisme puternice. Un cutremur de 5,4 grade a zguduit Bosnia și Herțogovina, imediat după ora 11.

Un cutremur de magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter a zguduit Bosnia și Herțegovina, dupa ora 11. Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilomtri și s-a produs în apropierea orașului Blagaj, oraș cu populație de 4800 de locuitori. La doar câteva ore distanță, în Albania se întâmplă o mare tragedie. 

Peste 24 de cutremure au avut loc într-un interval scurt, iar aceastea au produs numeroase pierde omenești și nu numai. Cel mai mare a avut 6,4 grade, iar cel mai recent s-a produs în urmă cu puțin timp, având o magnitudine estimata la 5,8 grade pe scara Richter. 

România sare în ajutor

Țara noastră va trimite două avioane de salvare în Albania: unul Spartan și unul Hercule cu peste 50 de salavatori. Raed Arafat a afirmat la Antena 3 că cele două aeronave se pregătesc de plecare către țara greu încercată: ”O echipă autorizată de Națiunile Unite și care conține aproximativ 52 de persoane, pompieri însoțiți de unmedic și de un asistent de la SMURD București, de la Spitalul Floreasca, pentru îngrijirea echipei, în mod deosebit”. ”Vor pleca cu materialele lor de căutare-salvare, aproximativ 12 tone de materiale” , a spus acesta.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro