Decizie de ultimă oră. România sare în ajutor Albaniei, după cutremurele devastatoare. Ce au decis autoritățile

Decizie de ultimă oră. România sare în ajutor Albaniei, după cutremurele devastatoare. Ce au decis autoritățile © arhiva

Albania trece prin cea mai dezastruasă zi. Peste 24 de cutremure au avut loc în mai puțin de o zi, iar grav este faptul că unele dintre ele sunt foarte puternice, iar în urma acestora și-au pierdut viața numeroase persoane. România a decis să trimită o echipă de căutare-salvare, dar și două avioane către Albania. 

Albania cu siguranță ar putea să intre în cartea recordurilor, după ce în doar câteva ore au avut loc peste 24 de cutremure. Grav este faptul că aceastea nu sunt de mică magnitudine, ci sunt destul de mari, iar acest fapt a luat viața mai multor persoane și a distrus zeci de locuințe. Locuitorii sunt disperați și nu se pot pune cu forța naturii, însă România a decis să trimită un ajutor pentru o astfel de situație alarmantă. 

Peste 50 de salvatori trimiși din România

Țara noastră va trimite două avioane de salvare în Albania: unul Spartan și unul Hercule cu peste 50 de salavatori. Raed Arafat a afirmat la Antena 3 că cele două aeronave se pregătesc de plecare către țara greu încercată: ”O echipă autorizată de Națiunile Unite și care conține aproximativ 52 de persoane, pompieri însoțiți de unmedic și de un asistent de la SMURD București, de la Spitalul Floreasca, pentru îngrijirea echipei, în mod deosebit”. ”Vor pleca cu materialele lor de căutare-salvare, aproximativ 12 tone de materiale”. Acesta a mai declarat că a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, astfel că mai multe țări vor acorda sprijin în eforturile de căutare și de salvare. 

Este cel mai grav cutremur din ultimele decenii

Seismul de 6,3 grade, care a avut loc în noaptea dintre luni spre marți, este cel mai puternic cutremur din Albania, ai ultimilor zeci de ani.

MAE a anunțat că nu există, în prezent, români printre victime

„Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, a transmis MAE.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro