Cutremur cu magnitudine 6,6 în Albania. Este cel mai mare din ultimii 20 de ani. Alte 10 seisme puternice s-au produs la interval de câteva minute

Cutremur cu magnitudine 6,6 în Albania. Este cel mai mare din ultimii 20 de ani. Alte 10 seisme puternice s-au produs la interval de câteva minute © Pixabay

Mai multe cutremure au avut loc, marţi dimineaţă, în Albania, cel mai mare dintre ele având magnitudinea de 6,6. Acesta este cel mai mare din ultimele două decenii din această ţară.

O serie de cutremure neobişnuite a avut loc, marţi dimineaţă, în Albania. De fapt, primul seim s-a produs luni seara, la ora 22.57 şi a avut magnitudinea de 3,3. Acesta avea să fie primul din cele 11 cutremure care au avut loc ulterior.

Ciudat este faptul că toate seismele au înregistrat magnitudini de peste 3,2. Cel mai mare seism s-a produs marţi dimineaţă, la ora 04.54, la o adâncime de doar 10 kilometri. Seismul s-a produs aproape de Tirana, potrivit Institutului de geofizică al Statelor Unite.

De asemenea, potrivit presei din străinătate, acesta a fost cel mai puternic seism care a avut loc în această ţară în ultimii 20 de ani. Aşadar, nu mai puţin de 11 cutremure au avut loc în Albania, în ultimele ore. Cea mai mică magnitudine a fost de 3,2, în timp ce cele mai mari au fost de 4,3 şi cel de care vorbeam mai sus, 6,6. Ultimul cutremur s-a produs la ora 07.56, a avut magnitudinea 4,3 şi a avut loc la o adâmcime de 30 de kilometri.

Cel mai recent cutremur mare care a mai avut loc în Albania s-a produs în luna septembrie şi a înregistrat magnitudinea de 5,8. Zeci de persoane au fost rănite atunci. Cel mai mare cutremur din Albania, în ultimii 20 de ani, a avut loc în 2003, înregistrând magnitudinea de 6,3. 

Clădiri prăbuşite şi oameni răniţi în urma cutremurului din Albania

În urma cutremurului puternic de marţi dimineaţă mai multe clădiri s-au prăbuşit în Albania. Oamenii s-au panicat şi au început să alerge disperaţi pe străzi. În plus, potrivit presei din străinătate, părinţii fugeau cu copiii lor în braţe pe străzi, speriaţi şi şocaţi de ce se întâmplă. De asemenea, peste 50 de persoane au fost rănite şi au ajuns la spital. Imaginile de după cutremur sunt terifiante.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro