Gheorghe Mărmureanu, avertisment îngrijorător după cutremurele din Albania! Ce se va întâmpla în România

Gheorghe Mărmureanu, avertisment îngrijorător după cutremurele din Albania! Ce se va întâmpla în România © arhivă

Gheorghe Mărmureanu, preşedintele onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului a vorbit despre activitatea seismică din Europa, după cutremurele din Albania şi Bosnia şi Herţegovina. La ce ar trebui să se aştepte românii, în aceste condiţii?

După cutremurul devastator din Albania, produs marţi dimineaţă, cu o magnitudine de 6,6 grade pe scara Richter, a urmat o altă serie de seisme în Bosnia şi Herţegovina. Gheorghe Mărmureanu spune că activitatea seismică este cauzată de Africa.

"Africa se rupe în două. Este o acţiune directă a Africii, pentru că deja acum toată lumea este acum convinsă că Africa este responsabilă de marile cutremure care au loc în Italia, de o parte şi de alta a Mării Adriatice, în Albania şi alte ţări care sunt acolo, inclusiv Serbia, Macedonia", a declarat Gheorghe Mărmureanu la RTV.

Ce se întâmplă în România

Gheorghe Mărmureanu a dezvăluit că acţiunile Africii nu vor afecta România, la noi în ţară existând doar cutremure de suprafaţă care nu pot afecta falia de mare adâncime a Vrancei. "Vom vedea  mai târziu ce se mai întâmplă", a completat preşedintele onorific al Institului Naţional de Fizică a Pământului.

Aşadar, momentan, românii nu ar trebui să-şi facă probleme. 

Specialistul a mai precizat că "Africa împinge către nord, se rupe...". Acţiunea Africii este una de lungă durată. Gheorghe Mărmureanu consideră că, împreună cu Magadascarul, va forma un nou continent care se va deplasa către India. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro