Cutremur în România, în această seară. Un alt seism a avut loc înainte cu câteva ore

Cutremur în România, în această seară. Un alt seism a avut loc înainte cu câteva ore © Arhivă

Un nou cutremur a avut loc în România, miercuri seara. Seismul s-a produs în judeţul Vrancea. Cutremurul din această seară este cel de-al doilea care are loc astăzi, după ce un alt seism s-a produs în ţara noastră.

Un cutremur cu magnitudinea 2,6 a avut loc în judeţul Vrancea, la ora 18.31, la o adâncime de 147 de kilometri. Celălalt seism al zilei s-a produs cu câteva ore înainte, la 12.49, la o adâncime de 67 de kilometri. Cutremurul a avut loc într-o zonă mai puţin obişnuită, în Covasna, şi a înregistrat magnitudinea 2,7.

De asemenea, un alt cutremur a mai avut loc şi marţi, în România, tot în zona seismică Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea, la fel ca şi astăzi, de 2,6, şi s-a produs la o adâncime de 116 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel mai puternic cutremur care s-a produs în România, în luna noiembrie, a fost cel de pe data de 10 noiembrie, atunci când a înregistrat o magnitudine de 3,8.

Gheorghe Mărmureanu, despre cel mai puternic cutremur de anul acesta

Chiar dacă a înregistrat o magnitudine de 4,5 grade, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului susține că a fost un seism cât se poate de normal. De altfel, în ţara noastră, în ultimul timp, s-au produs foarte multe cutremure cu magnitudine mică, iar seismologii spun că oamenii trebuie să stea fără nicio grijă, pentru că astfel de seisme sunt normale şi chiar benefice, pentru că ajută la evaporarea gazelor din sol.

Cel mai puternic seism din 2019

Vă reamintim că cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs pe 3 septembrie şi a avut o magnitudinea de 4,5.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro