Zece cutremure în 12 zile, în România! Ultimele două s-au produs azi-noapte

Zece cutremure în 12 zile, în România! Ultimele două s-au produs azi-noapte © arhivă

Al zecelea cutremur a avut loc marți dimineață în România, din luna noiembrie. Ultimele două au avut loc noaptea trecută, în zona seismică Vrancea.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica pământului, INCDFP, un cutremur a avut loc la ora 00:38 în județul Vrancea și a înregistrat o magnitudine de 2,1 grade pe Scara Richter. Al doilea s-a produs la ora 5:44 și a înregistrat o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter. 

Dacă cutremurul de la miezul nopții s-a produs la 33 de kilometri adâncime, cel de dimineață a avut epicentrul la 134 de kilometri adâncime.

De la începutul lunii și până acum, în România, s-au produs zece cutremure. Cel mai puternic a avut loc duminică, pe data de 10 noiembrie, în zona Vrancea, și a înregistrat o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter.

Vă reamintim că cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc pe data de 3 septembrie și a avut o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter. Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica pământului, INCDFP, a vorbit atunci despre acest seism, susținând că a fost unul cât se poate de normal.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro