Cutremur în România, după dezastrul din Albania! Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România, după dezastrul din Albania! Ce magnitudine a avut seismul © arhivă

Cutremur puternic în România, marţi după-amiază! Tot în această zi, în Albania s-a produs un cutremur devastator în urmă căruia au murit zeci de persoane şi alte câteva sute au fost rănite.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, marţi după-amiază, la ora 16:54, un cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 3,2 pe scara Richter şi a fost înregistrat la o adâncime de 148 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Braşov şi Ploieşti. Este cel de-al 20-lea cutremur din luna noiembrie. Cel mai puternic s-a produs în Suceava, pe 18 mai şi a avut magnitudinea de 4,7 grade pe Scara Richter.

Dezastru în Albania

Marţi dimineaţă, în Albania, au avut loc mai multe cutremure, dintre care unul de 6,6 grade pe scara Richter, considerat cel mai puternic din ultimii 20 de ani, din această ţară. Câteva zeci de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva sute au rămas prinse sub clădiri, până la intervenţia autorităţilor. 

Maria Gheorghiu a prezis cutremurele din Albania

Recent, Maria Gheorghiu a anunţat că o ţară va fi lovită violent de o serie de cutremure. Astăzi, şi-a anunţat cititorii că, din păcate, a avut dreptate. "Scriam despre blocuri dărâmate și despre o lumină ca un fulger care se plimbă pe suprafața pământului, această lumină era, de fapt, acei 10 km sub pământ, adâncimea la care s-a produs cutremurul", a scris Maria Ghiorghiu pe blogul său personal.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro