Un nou cutremur, de 5,8 grade, a avut loc în Albania după seismul de 6,4 grade

Un nou cutremur, de 5,3 grade, a avut loc în Albania după seismul de 6,4 grade © Twitter

Este dezastru în Albania, după ce un cutremur de 6,4 grade a pus la pământ mai multe case și a rănit și uciși numeroși oameni. În urmă cu puțin timp, a lovit un nou seism, cu o magnitudine estimată de 5,8 grade (inițial 5,3 grade).

Albania a fost zguduită de nu mai puțin de 24 de cutremure, care au format un lanț al terorii. De luni noapte și până în aceste momente, s-au produs seisme la o frecvență alarmantă, însă și mai alarmant este faptul că apar în continuare replici de magnitudine semnificativă.

În acest moment, sunt 11 morți și cel puțin 150 de răniți.

Salvatorii continuă să intervină pentru a salva oamenii prinși sub dărâmături, printre victime fiind și copii.

Este cel mai grav cutremur din ultimele decenii

Seismul de 6,3 grade, care a avut loc în noaptea dintre luni spre marți, este cel mai puternic cutremur din Albania, ai ultimilor zeci de ani.

Albanezii au avut parte de 24 de ore de coșmar, cutremurele ținându-se scai de ei. După replica de 5,8 grade, care a avut loc acum trei ore, au mai urmat și altele, toate peste 3 grade pe scara Richter. Cel mai semnificativ seism de după cel de 5,8 grade a fost unul cu o intensitate de 4,5 grade.

Cea mai recentă replică a avut loc acum nici jumătate de oră.

MAE a anunțat că nu există, în prezent, români printre victime.

„Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, a transmis MAE.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro