Eurovision 2020 a fost anulat. Concursul trebuia să aibă loc în Rotterdam

Eurovision 2020 a fost anulat. Concursul trebuia să aibă loc în Rotterdam © Eurovision

Eurovision 2020, care trebuia să aibă loc în Rotterdam, Olanda, a fost anulat. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp, pe site-ul oficial al concursului.

„Anunțăm, cu mult regrete, că suntem nevoiți să anulăm Concursul Muzical Eurovision 2020 din Rotterdam”, scriu reprezentanții, la începutul comunicatului.

În continuara informării, reprezentanții concursului menționează că, în ultimele săptămâni, au analizat atent opțiunile alternative care le-ar fi permis să meargă înainte cu concursul. Însă, „nesiguranța” generată de răspândirea COVID-19 în Europa și restricțiile dure impuse de guvernele de pe tot continentul au convins Uniunea de Broadcasting European să ia decizia anulării ediției din acest an.

„Sănătatea artiștilor, staff-ului, fanilor și a vizitatorilor, precum și situația din Olanda, Europa și din restul lumii, stau la baza acestei decizii”, mai notează organizatorii.

Organizatorii Eurovision fac apel la răbdare, în timp ce încearcă să gestioneze ramificările acestei „situații fără precedent”, informând că vor reveni cu vești noi în săptămânile ce urmează. 

„Suntem îndurerați că Eurovisionul nu va mai putea fi pus în scenă în mai, dar să aveți încredere că întreaga familie Eurovision, din toată lumea, va continua să ofere dragoste și susținere în aceste vremuri dificile”, stă scris în concluzia comunicatului.

Marți, UEFA anunța că a hotărât amânarea competiției EURO 2020 pentru anul viitor. Campionatul European de Fotbal trebuia să aibă loc în această vară, însă turneul a fost reprogramat pentru perioada iunie-iulie 2021.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro