Fenomene extreme! În ce zone a plouat cu „sânge”, iar lumina cerului a fost înfricoşătoare
Publicat pe 31.01.2020 la 11:03 Actualizat pe 31.01.2020 la 11:09
Fenomene extreme au avut loc pe cerul Terrei. Oamenii au trăit cea mai mare spaimă a vieţii lor, fiind pentru prima dată când omeniarea are parte de aşa ceva.
Fenomene extreme au avut loc pe cerul Terrei. Oamenii au trăit cea mai mare spaimă a vieţii lor, fiind pentru prima dată când omeniarea are parte de aşa ceva.
Fenomenul ciudat a avut loc în Norvegia, în localitateta Hessdalen. În acea zonă, cerul a fost luminat de globuri ciudate. Acest straniu fenomen a fost vizibil pentru prima dată în anii 40. De la prima apariţie, după 40 de ani, în anii 80 fenomenul s-a intensificat tot mai mult. De la un singur fenoment s-a ajuns la înregistrarea a peste 25 de rapoarte săptămânale.
De atunci şi până în ziua de astăzi, când fenomenul a fost din nou vizibil, s-au emis diverse teorii, însă niciuna nu a fost considerată satisfăcătoare.
Cercetătorii sunt de părere că acest fenoment este posibil din cauza unor încărcături electrice sau din cauza gazelor care se află în atmosfera localităţii norvegiene.
Însă, o altă ipoteză ar fi aceea că aceste lumini care apar pe cerul norvegian să reprezinte apariţia OZN-urilor. De asemenea, cei pasionaţi de fenomenele paranormale spun că această lumină este o poartă care ne-ar trimite către un alt univers paralel.
Cât despre ploaia cu sânge, acest fenomen care a avut loc în 2013, în India i-a speriat îngrozitor pe locuitorii zonei, care au crezut că acela este semnul că sfârşitul luminii este pe aproape.
Însă, oamenii de ştiinţă au declarat că ploaia sângerie a fost provocată de anumite alge roşii care au fost luate din ocean de vânturile puternice, apoi în contact cu apa au colorat ploaia şi au făcut-o să pară sânge.
Un astfel de fenomen bizar a avut loc şi în Serbia. Acolo oamenii au intrat în panică după ce în apropierea oraşului Odzaci a plouat cu broaşte. Se pare că fenomenul nu a fost o premieră în lume, dar are totusi şi o explicaţie. Vânturile puternice şi vârtejurile de apă iau uneori forma unei tornade, care pot prinde în interior broaşte, peşti sau alte vietăţi. Acestea pot fi purtate zeci de kilometri, iar când vântul se mai potoleşte, apa şi animalele captive cad la sol sub forma unei ploi.
Şi în 2014 a avut loc un fenomen bizar. O tornada de lăcuste i-a speriat pe toţi locuitorii Portugaliei. Fenomenul straniu semăna foarte mult cu o tornadă, dar constituită din insecte.