O fetiță de 2 ani a murit înecată cu un cârnăcior. Mama a sunat de trei ori la ambulanță, iar medicii au comis o greșeală fatală

O fetiță de 2 ani a murit înecată cu un cârnăcior. Mama a sunat de trei ori la ambulanță, iar medicii au comis o greșeală fatală © Facebook

Moarte cumplită pentru o fetiță de numai doi ani. A murit înecată cu un cârnăcior, după ce mama ei s-a chinuit minute în șir să sune la numărul de urgență. Medicii, care aveau o gravă criză de personal, au comis ulterior o greșeală care a fost fatală.

Mia Atkins, o micuță de doi ani din Marea Britanie, a murit din cauza unui cârnăcior care i-a rămas blocat în gât. Sufocată, a intrat în moarte cerebrală, spre disperarea familiei.

Medicii, și întârziați și nepregătiți

Potrivit Mirror, mama micuței, Beth Ranger, a trebuit să sune de trei ori la numărul de urgență, până a reușit să dea, într-un final, de un operator. Abia atunci a putut să anunțe că fetița ei se sufoca. Asta pentru că, potrivit anchetei, call center-ul suferea de o criză imensă de personal. Asta costat-o scump pe Mia, care era deja leșinată atunci când mama ei a reușit să se conecteze la un apel.

Beth i-a făcut respirație gură la gură fiicei sale, în timp ce ambulanța se îndrepta spre casa ei din Greenhithe, Kent, Marea Britanie. A fost preluată de un echipaj și dusă la spital, acolo unde medicii au descoperit că cei de pe ambulanță i-au introdus tubul endotraheal în locul care nu trebuie. Acest lucru i-a redus dramatic șansele de supraviețuire.

Incidentul a avut loc în iulie 2018, însă abia acum au ieșit la iveală detalii despre incompentența crasă a medicilor. 

Mia a murit câteva zile mai târziu, după ce intrase deja în moarte cerebrală. Familia a fost nevoită să o deconecteze de la aparate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro