Fost ambasador al Iranului, mort din cauza coronavirusului. Alţi doi oficiali sunt infectaţi

Fost ambasador al Iranului, mort din cauza coronavirusului. Alţi doi oficiali sunt infectaţi © Foto simbol arhivă

Fostul ambasador al Iranului la Vatican şi cleric proeminent, Hadi Khosrowshahi, a murit după ce a contactat virusul Covid-19. Alţi doi oficiali au fost testaţi pozitiv, după ce s-a negat existanţa sa pe teritoriul Iranului.

Agenţia turcă de presă Andolu a anunţat că Hadi Khosrowshahi, fost ambasador iranian la Vatican, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Bărbatul în vârstă de 81 de ani s-a stins pe patul de spital, în Iran.

Cu câteva ore înainte de declarea decesului fostului ambasador, bilanţul în Iran ajunsese la 26. De asemenea, alte 245 de cazuri erau confirmate. 

Joi, 27 februarie, a fost anunţat că vicepreşedintele Iranului este infectat cu coronavirus. Vestea a venit la o zi după ce s-a aflat că ministrul Sănătăţii a contactat virusul.

Ministrul Sănătății din Iran, bolnav de coronavirus

Iranul pare-se a fi una dintre ţările-focar de coronavirus care se luptă cu epidemia, în afara Chinei. Ministrul Sănătăţii din Iran, Iraj Harirchi, a dezvăluit în urma unei conferinţe de presă că testele l-au depistat pozitiv cu noul coronavirus, conform BBC. 

Ministrul a fost confruntat cu acuzaţia că ar fi încercat să ascundă numărul mare de decese, înainte de a se îmbolnăvi. Iraj Harirchi a negat această acuzaţie. 

La nivel global sunt, până în acest moment, peste 80.000 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Numărul deceselor se apropie de 3.000.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro