Se întâmplă și la case mai mari. Ministrul Sănătății din Iran, depistat cu coronavirus

Se întâmplă și la case mai mari. Ministrul Sănătății din Iran, depistat cu coronavirus © Captură BBC

Ministrul Sănătății din Iran a fost depistat cu noul coronavirus, care a făcut deja numeroase victime în urma epidemiei. Atât ministrul Sănătății, cât și prim-ministrul, au făcut testul, însă numai unul dintre ei a ieșit pozitiv.

Iranul este una dintre cele focare de coronavirus care se luptă cu epidemia în afara Chinei. Conform BBC, 15 oameni au murit deja, iar însuși ministrul Sănătății, Iraj Harirchi, a fost depistat cu misterioasa boală.

Ministrul Sănătății din Iran, bolnav de coronavirus

În urma unei conferințe de presă, Harirchi a dezvăluit că testele l-au depistat pozitiv cu noul coronavirus, cu care autoritățile din Iran se luptă de ceva zile. Au fost înregistrate 95 de cazuri oficial, însă numărul real ar fi mult mai mare. Confrontat cu această acuzație, Harirchi a negat că ar fi încercat să acopere gravitatea situației.

Chiar în timpul conferinței de presă, ministrul părea vizibil slăbit.

Explozia în afara Chinei, îngrijorătoare

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că explozia subită în cazuri de coronavirus în afara Chinei este „un motiv real de îngrijorare”. Iranul este a doua țară după China cu cele mai multe morți înregistrate de pe urma epidemiei. Cele două state au o legătură comercială foarte intensă.

Un alt focat scăpat de sub control este în Italia, acolo unde șapte oameni au murit, iar aproape 200 de oameni s-au îmbolnăvit. Cel mai rău afectate sunt regiunile din nordul Italiei, acolo unde 11 localități au fost închise complet și puse sub carantină.

În Italia există și cea mai mare comunitate de români din diaspora: peste un milion.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro