Speriați de coronavirus, 300 de rromi s-au întors din Italia, însă au mințit că vin din Germania. Primarul: „Ce, sunt nebun să mă duc la ei să verific?”

Speriați de coronavirus, 300 de rromi s-au întors din Italia, însă au mințit că vin din Germania © 3dots.ro

Speriați de epidemia de coronavirus, 300 de rromi s-au întors din Italia, însă, la vamă, au mințit și au spus că de fapt se întorceau din Germania. Situația este halucinantă, însă și mai năucitor este răspunsul primarului, atunci când a fost confruntat cu situația.

În ultimele două zile, în jur de 300 de rromi s-au întors din Italia, din regiunea Bergamo. Ca mulți alți români, au ales să facă drum întors de teama epidemiei de coronavirus, care a pus stăpânire pe Peninsulă în ultimele câteva zile, scrie Adevărul.

300 de suceveni au mințit la vamă

Totul s-a întâmplat în comuna Valea Moldovei, Suceava, acolo unde trăiește o comunitate de rromi. Este locul unde s-au întors în jur de 300 de oameni, care au fugit de coronavirus, dar nu au vrut să treacă prin toate filtrele impuse la intrarea în țară. Drept urmare, la vamă au mințit și au spus că vin din Germania.

Primarul localității, Constantin Moroșan, a spus că a altertat Direcția de Sănătate Publică și a precizat că oamenii s-au întors cu microbuze și cu mașinile personale. Tot el a relatat faptul că directorul școlii nici măcar nu i-au primit la cursuri pe copiii proveniți din familiile cu pricina.

Când a fost întrebat dacă a fost la fața locului să vadă care este situația, edilul a răspuns: „Ce, sunt nebun? Să te duci dumneata să vezi. Eu am auzit şi am sesizat Direcţia de Sănătate Publică pentru că aşa este corect.”

De cealaltă parte, șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, spune că nu a primit nicio informare din partea primarului comunei Valea Moldovei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro