FOTO / Cercetătorii americani au scos un nou test pentru coronavirus! Sub forma unui cartuș, oferă rezultate pozitive în 5 minute și negative în 13 minute

+2 click pentru
galerie

Există speranță! Cercetătorii americani au scos un nou test pentru coronavirus! Portabil, de dimensiunea unui prăjitor de pâine: rezultate pozitive în 5 minute și negative în 13 minute © Abbott Labs

Cercetătorii americani s-au luptat și au reușit! Un nou test pentru coronavirus, portabil, de dimensiunea unui cartuș. Dispozitivul oferă rezultate pozitive în 5 minute și negative în 13 minute. Ce susțin specialiștii? 

Cercetătorii americani au reușit! Un nou test pentru coronavirus ar putea veni săptămâna viitoare la clinicile medicale. Administrația americană pentru produse alimentare și droguri a eliberat autorizația de utilizare de urgență către producătorul de dispozitive medicale cu sediul în Illinois, Abbott Labs, pentru un test de coronavirus care oferă rezultate pozitive în cel puțin 5 minute și rezultate negative în 13 minute, a spus compania.

”Poate fi un schimbător de joc în diagnosticul COVID-19"

Compania se așteaptă ca testele să fie disponibile săptămâna viitoare, dar și să crească producția pentru a livra 50.000 de teste pe zi. "Sunt mulțumit că FDA a autorizat ieri testul lui Abbott. Aceasta este o veste mare și va ajuta la obținerea mai rapidă a acestor teste pe teren", a declarat comisarul FDA, Steve Hahn, într-o declarație. "Știm cât de important este să obțineți rapid teste de îngrijire în teren. Aceste teste care pot da rapid rezultatele pot fi un schimbător de joc în diagnosticul COVID-19."

Noul test vine sub forma unui cartuș mic, care se potrivește în palma mâinii, a declarat John Frels, vicepreședintele Abbott pentru Cercetare și Dezvoltare. Testul se desfășoară pe platforma ID NOW a companiei, un dispozitiv portabil de 6,6 lire, de dimensiunea unui mic prăjitor de pâine. În prezent, în SUA există aproximativ 18.000 de instrumente ID NOW - cea mai disponibilă platformă de testare moleculară a punctului de îngrijire din țară, a spus Frels.

Spre deosebire de platformele de testare a loturilor cu randament mare, care pot rula sute de teste simultan, dar durează câteva ore, platforma ID NOW este un instrument de top utilizat la cabinetele medicale și clinici. Platforma este de obicei folosită pentru a efectua teste pentru alte boli respiratorii, cum ar fi gripa, RSV - și folosește în mod similar mostre din tampoane de gât și nas.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro