Coronavirus. Mai multe tinere gravide, refuzate de către spitale: ”Suntem din Suceava și suntem cazuri speciale”

Coronavirus. Mai multe tinere gravide, refuzate de către spitale: ”Suntem din Suceava și suntem cazuri speciale” © pixabay

De nedescris situația prin care trec femeile însărcinate din Suceava. Cadrele medicale din spitale nu vor să le primească, pe motiv că vin din județul focar al țării!

”Nu credeam că o să trec printr-un coşmar”

Clipe de coșmar pentru mai multe femei gravide din Suceava. Din cauza faptului că vin din județul supranumit focar, nu sunt primite în nicio unitate medicală, fie de stat, fie privată. Tinerele sunt disperate și nu știu cum să mai procedeze, deoarece în orice moment li se poate rupe apa.

”Sunt însărcinată în 36 de săptămâni, cu risc de sarcină, lichidul amniotic este prea mult, aşadar în orice moment se poate rupe apa, tensiune mărită. Nu am mai făcut niciun control pentru că nu avem unde. Vă zic sincer, nu am mai văzut, nu credeam că o să trec printr-un coşmar.”, este mărturia unei tinere, potrivit observator.ro.

Femeile au fost refuzate de mai multe spitale din ţară, pe motiv că sarcina le-a fost monitorizată la Spitalul Judeţean Suceava, epicentrul infecţiei cu COVID-19. Au încercat și la câteva clinici private din apropiere, mai exact la Bistrița, însă și acolo răspunsul a fost negativ. Din cauza acestor lucruri, tinerele nu-și mai pot face niciun control, neștiind care va fi evoluția copilului. 

”Trebuia să fac controlul să vadă cum este poziţionat copilul, pentru că el în orice moment îşi poate schimba poziţia şi aşa hotărâm dacă este o naştere naturală sau o cezariană. Trebuia să mai fac consult şi cu inima, să vedem cum stau cu tensiunea şi cu sângele iarăşi.”, a completat femeia. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro