Germania și-a închis granițele de teama coronavirusului. Lista țărilor care au luat măsuri similare

Germania și-a închis granițele de teama coronavirusului. Lista țărilor care au luat măsuri similare © Hepta

După ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat Europa noul epicentru al pandemiei de coronavirus, tot mai multe state, majoritatea parte din Spațiul Schenghen, au început să își închidă granițele, fie parțial fie în totalitate. Cea mai recentă măsură de acest fel a fost luată de Germania care, de luni, și-a închis granițele cu Franța, Austria și Elveția.

Germania și-a închis, începând de luni, granițele cu Franța, Elveția și Austria, excepție făcând navetiștii și cei care fac transport de bunuri, scrie presa internațională.

Țările europene care și-au închis granițele

Pandemia de COVID-19 a îndemnat mai multe țări europene să își închidă granițele. Doisprezece dintre cei 26 de membri ai Spațiului Schenghen au luat decizii care impun restricționarea liberei mișcări a celor aproape 400 de milioane de persoane care locuiesc pe teritoriul Europei, scrie Forbes.

Austria a reintrodus controale la frontierele terestre cu Italia, Elveția și Lichtenstein, pentru a se proteja de vizitatorii străini. 

Pe 15 martie, Cipru și-a închis granițele timp de 15 zile pentru toți oamenii cu excepția ciprioților, europenilor care lucrează pe insulă și oameni cu permisii speciale.

De duminică, Cehia și-a închis granițele turiștilor. Cehii și străinii cu rezidență în republică și vize de muncă au primit interdicție de a călători în zonele cu risc ridicat.

Danemarca și-a închis granițele tuturor turiștilor timp de o lună - până pe 13 aprilie. Cetățenii danezi și străinii cu rezidență sunt excepții.

Ungaria și-a închis granițele temorar, interzicând intrarea călătorilor veniți din Italia, China, Coreea de Sud și Iran.

Norvegia întoarce din drum toți călătorii care nu vin din Danemarca, Finlanda sau Islanda, până pe 26 martie.

Slovacia a închis granițele străinilor, vineri.

În Ucraina, până la finele lui martie, granițele sunt închise tuturor străinilor care nu sunt diplomați.

Țările europene cele mai afectate de pandemie, respectiv Italia, Spania și Franța, nu și-au închis granițele.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro