Greta Thunberg, 14 zile în izolare, cu simptome de coronavirus: „Mă simțeam obosită, aveam fiori și mă durea foarte tare gâtul”

Greta Thunberg, 14 zile în izolare, cu simptome de coronavirus: „Mă simțeam obosită, aveam fiori și mă durea foarte tare gâtul” © Facebook

Greta Thunberg, controversata militantă ecologistă, a făcut o dezvăluire neașteptată, pe rețelele de socializare! Copila spune că a petrecut 14 zile în izolare, departe de familia ei, după ce s-a întors de la Bruxelles alături de tatăl ei. Ambii au avut simptomele specifice virusului Covid-19.

Într-o postare de pe rețelele de socializare, Greta Thunberg a dezvăluit că și-a petrecut ultimele două săptămâni în izolare, într-un apartament închiriat, departe de mama și sora ei. 

Militanta ecologistă a precizat că a început să aibă simptomele specifice noului coronavirus în același timp cu tatăl ei. Cei doi călătoriseră împreună de la Bruxelles. 

„Mă simțeam obosită, aveam fiori și mă durea foarte tare gâtul. Tata a avut aceleași simptome, dar mult mai intens și cu febră”, a explicat Greta Thunberg. 

Pentru că în Suedia „nu vă puteți testa de COVID-19 decât dacă aveți nevoie de tratament medical emergent”, Greta Thunberg nu a fost testată pentru virusul Covid-19 însă, crede că l-a avut, având în vedere simptomele și circumstanțele. 

„Acum m-am recuperat practic, dar ultima mea răceală a fost mult mai rea decât asta! Dacă n-am fi știut despre acest virus, nu aș fi bănuit nimic. Atunci m-aș fi gândit doar că mă simt neobișnuit de obosită, cu un pic de tuse. Și asta este ceea ce o face pe această boală mult mai periculoasă. Mulți (în special tinerii) pot să nu observe deloc simptome sau simptome foarte ușoare. Atunci nu știu că au virusul și îl pot transmite persoanelor din grupurile de risc”, a spus Greta Thunberg.

Astfel, tânăra i-a sfătuit pe toți cei care nu aparțin unui grup de risc să țină cont de faptul că acțiunilor lor pot face „diferența dintre viață și moarte” pentru mulți alții.

Greta Thunberg a încheiat mesajul cu un apel la cei tineri. 

„Vă rog să rețineți acest lucru, urmați sfaturile experților și ale autorităților locale și stați acasă pentru a încetini răspândirea virusului. Și amintiți-vă să aveți întotdeauna grijă unul de celălalt și să îi ajutați pe cei care au nevoie”, a mai adăugat Greta Thunberg.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro