Harta Europei se-nroșește, pe măsură ce marile orașe intră în carantină! Anunțul îngrijorător al autorităților! „Situația e gravă"
Publicat pe 23.10.2020 la 14:32 Actualizat pe 23.10.2020 la 14:38
Harta Europei se înnroșește, pe măsură ce marile metropole anunță noi recorduri cu infectări COVID-19. Ce declară autoritățile fiecărei țări în privința carantinei „Să spunem lucrurilor pe nume. Situația e gravă".
- Ce orașe vor reintra în carantină, după creșterea de noi cazuri Covid
- Declarațiile autorităților din fiecare țară afectată de noi cazuri record
Marile orașe ale continentului european au anunțat noi recorduri uriașe, iar harta Europei devine și mai roșie, pe zi ce trece. Franța și Grecia au anunțat noi restricții stricte, iar situația din Spania, Italia și Germania a început să se deterioreze brusc.
Astăzi, au anunțat noi recorduri uriașe, Spania, cu aproape 21.000 de oameni, Italia, cu peste 16.000 de oameni, și Germania, cu aproape 11.000 de oameni.
După noul record catastrofal de 41,600 de cazuri pe zi, depistate ieri, mai mult de două treimi dintre francezi nu au voie să părăsească casele între orele 21:00 și 06:00. Interdicția de circulație impusă inițial la Paris și alte opt orașe importante a fost extinsă în majoritatea părților din Franța joi seară. Perspectiva unei izolări complete îi înspăimântă pe francezi, care, ca toți europenii, poartă povara bolilor și a dificultăților financiare.
De asemenea, capitala Greciei este pusă în carantină pe timpul nopții în două dintre cele mai mari metropole ale țării, Atena și Salonic. Premierul Kyriakos Mitsotakis, declară că noul val este mai periculos decât primul. Oamenii de toate vârstele sunt acum afectați, deci și tinerii, nu numai bătrânii. Boala apare în toate orașele și afectează viața socială, comunicarea interpersonală, obiceiurile și modul în care ne petrecem timpul liber, citează digi24
Lucrurile nu stau tocmai bine nici în Belgia, unde, în prezent este una dintre țările europene în care cel de-al doilea val de pandemii a evoluat cel mai mult. Aceștia se confruntă și cu probleme administrative din cauza premierului Sophie Wilmes care a ajuns la terapie intensivă din cauza infectării cu coronavirus. Ea se ocupa de toate procedurile legate de SARS-CoV2 și era la conducerea luptei împotriva acestuia.
Citește și : Noi măsuri împotriva COVID-19 în Europa! Cehia se întoarce la carantină, iar Spania depășește un milion de infectări