Imagini apocaliptice din Australia, Iadul pe Pământ. Cerul s-a făcut roșu din cauza incendiilor de vegetație

+7 click pentru
galerie

Imagini apocaliptice din Australia, Iadul pe Pământ. Cerul s-a făcut roșu din cauza incendiilor de vegetație © Hepta

De câteva săptămâni bune, Australia este în flăcări. Nu mai puțin de 146 de incendii ard în tot statul, parcă neîncetat, iar imaginile apocaliptice de la fața locului aduc mai degrabă cu Iadul pe Pământ.

Cerul s-a înroșit în orașul Eden. Peisajul este unul dezolant, care arată amplitudinea distrugerilor făcute de flăcările mistuitoare. Sute de persoane au fugit din calea văpăii și și-au căutat adăpost pe plajă, multe dintre ele fiind nevoite să își abandoneze casele care au ars din temelii.

Australia arde neîncetat

Este stare de urgență peste tot în Australia. Mii de pompieri din toată țara se luptă neîncetat cu flăcările. Mulți dintre ei, care s-au declarat epuizați, au intrat chiar în grevă.

Trei focuri s-au combinat, în statul Victoria. Au format un foc uriaș, mai mare decât întregul Manhattan. Sâmbătă, la Camberra, s-au înregistrat 44 de grade Celsius, cea mai ridicată valoare a ultimilor 80 de eni. Și mai cald a fost la Penrith, acolo unde s-au înregistrat 49 de grade Celsius.

În total, 24 de oameni au murit în urma incendiilor, cea mai recentă victimă fiind un bărbat de 47 de ani care a făcut stop cardiac în timp ce se lupta cu flăcările de pe proprietate.

Și mai îngrijorător este faptul că nu mai puțin de 480 de milioane de păsări, reptile și mamifere au murit în urma incendiilor din Australia. Ecologiștii se tem că întregi specii de animale au dispărut complet, iar imaginile care arată sute de cadavre înșirate pe marginea drumului sunt dovada durerii.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro