Ipoteza că avionul cu 176 de pasageri a fost doborât de o rachetă a iranienilor, confirmată de Canada şi Australia

Ipoteza că avionul cu 176 de pasageri a fost doborât de o rachetă a iranienilor, confirmată de Canada şi Australia © arhivă

Ipoteza lansată de mai mulţi oficiali americani este susţinută şi de Canada şi Australia. Această teorie referitoare la avionul care s-a prăbuşit la scurt timp după decolare spune că tragedia a fost cauzată de o rachetă trasă de iranieni.

Într-o conferinţă de presă, premierul Canadei a confirmat faptul că avionul cu 176 de pasageri a fost doborât de o rachetă trasă chiar de iranieni. Ipoteză a fost iniţial lansată de mai mulţi oficiali din Statele Unite ale Americii.

Avionul la bordul căruia se aflau 176 de persoane s-a prăbuşit miercuri dimineţă, la câteva ore după ce Iranul a atacat două baze americane în semn de ripostă pentru uciderea celui mai important general, Qasem Soleimani. 

Premierul Australiei, Scott Morrison, a susţinut vineri, 10 ianuarie, că doborârea avionului ucrainean în apropiere de Teheran nu sugerează că ar fi fost o acţiune intenţionată, potrivit CNN. 

Scott Morrison a declarat aceste lucruri în contextul în care mai mulţi oficialii americani au precizat că sunt tot mai mult de părere că Iranul a doborât din greşeală avionul, incidentul fiind soldat cu 176 de morţi. 

Premierul Australia a cerut anchetarea accidentului aviatic, afirmând că „este absolut crucial să fie realizată o investigație transparentă și completă despre acest incident teribil care implică depunerea tuturor eforturilor pentru recuperarea cutiei negre”.

De asemenea, Iranul solicită Canadei să îi pună la dispoziţie toate informaţiile pe care le deţine în acest caz. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro