Iranul refuză să implice Statele Unite ale Americii în accidentul aviatic soldat cu 176 de morţi

Iranul refuză să implice Statele Unite ale Americii în accidentul aviatic soldat cu 180 de morţi © spynews.ro

Miercuri dimineaţă, o tragedie de proporţii s-a produs în Iran. Un avion ucrainean s-a prăbuşit la câteva minute după decolare, impactul fiind atât de puternic încât totul s-a soldat cu moartea tuturor persoanelor aflate în aeronavă: 176. A avut SUA legătură cu acest incident? Iranul anunţă că refuză să implice SUA în ceea ce priveşte probele!

Potrivit CNN, Iranul a hotărât să nu va înmâneze aparatele de înregistrare a datelor de zbor de la linia aeriană Ukraine International Airlines nici constructorului avionului Boeing, nici Statelelor Unite ale Americii.

Şeful Autorității Aviației Civile din Iran, Ali Abedzadeh, a declarat că analiza cutiilor negre a avionului se va face în țara în care a avut loc accidentul, în conformitate cu regulile OACI (Organizația Aviației Civile Internaționale).

Ali Abedzadeh exclude din start să implice SUA în orice etapă a anchetei.

"Nu vom da cutia neagră producătorului Boeing sau Americii", a spus Ali Abedzadeh. În cadrul aceleaşi intervenţii, șeful Autorității Aviației Civile din Iran a dezvăluit că pilotul nu a comunicat nicio problemă controlului de trafic aerian.

Până în acest moment nu se ştie ce a provocat tragedia. "Cauza accidentului nu va fi descoperită sau anunțată până când la analiza cutiei negre", a adăugat el.

Ambasada Ucrainei și-a retras declarația conform căreia avionul prăbușit în Iran a avut o problemă la motor

Iniţial, oficialii au comunicat că de vină ar fi fost o defecțiune la motor. Cel de-al doilea comunicat al autorităților ucrainene însă, arată că această ipoteză a fost restrasă. Acum, autorităţile sunt mai rezervate în privința plasării unei cauze a accidentului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro