Ludovic Orban, despre șomajul tehnic: „Vom plăti 75% din salariul mediu brut”

Ludovic Orban, despre șomajul tehnic: „Vom plăti 75% din salariul mediu brut” © Hepta

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat, în cadrul unei declarații de presă din izolare, că Guvernul va acoperi șomajul tehnic prin plata a 75% din salariul mediu brut.

Ludovic Orban a precizat ce măsuri au fost decise, în urma videoconferinței Guvernului, care s-a întins până la ora 3 dimineața. Este vorba despre o serie de hotărâri luate pentru a susține Economia țării, profund afectată de criza coronavirusului.

„Vom asigura plata șomajului tehnic din bugetul Ministerului Muncii, prin intermediul bugetului de șomaj. Practic, aici am luat această decizie pentru că este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie și nu au capacitatea pentru a asigura plata salariilor angajaților și exista riscul ca angajații să fie trimiși în șomaj.  Vom plăti 75% din salariul mediu brut”, a precizat Orban.

Alte măsuri anunțate de premierul Ludovic Orban:

- Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 42 de milioane pentru a susține centrele de carantină din toată țara.

- Majorarea plafonului de garantare a creditelor pentru IMM-uri, cu 5 miliarde, cu posibilitatea majorării plafonului cu până la 15 miliarde.

- Rambursarea TVA până în limita a nouă miliarde de lei, pentru asigurarea fluxului de capital către companii.

- Creșterea bugetului alocat pentru decontarea concediilor medicale.

- Modificarea Codului Penal pentru falsul în declarații, în contextul în care există oameni care nu oferă informații complete atunci când se întorc din alte țări.

- Majorarea pedepselor pentru oamenii care nu respectă carantina sau alte măsuri de izolare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro