Lumina Sfântă a Învierii s-a aprins la Mormântul de la Ierusalim. Mii de credincioși s-au adunat să vadă minunea / VIDEO
Publicat pe 01.05.2021 la 16:46 Actualizat pe 01.05.2021 la 16:46
Lumina Sfântă a Învierii s-a aprins deja la Biserica Mormântului de la Ierusalim. Mii de creștini ortodocși s-au adunat să vadă minunea din seara în care Domnul Iisus Hristos învie. În această naopte se va distribui Focul Haric la toți creștinii ortodocși din lume.
- Lumina Sfântă s-a aprins!
- Patriarhul Ierusalimului a fost vestitorul Minunii
- Creștinii ortodocși din lume vor primi la noapte Focul Ceresc
Cel care a anunțat producerea Minunii din pragul Paștelui a fost Patriarhul Ierusalimului, care, îmbrăcat complet în alb, a intrat să se roage în biserică. Înainte de a face acest lucru, când Minunea nu avusese încă loc, a fost controlat să nu aibă asupra lui vreo sursă de foc, ușa fiind sigilată apoi în urma lui. După un timp, Patriarhul a ieșit cu Lumina Sfântă pe care a împărțit-o preoților și credincioșilor.
Lumina Sfântă de la Mormântul Domnului din Ierusalim s-a aprins
Aprinderea Luminii Sfinte din fiecare an de Paște este considerată un miracol al lumii ortodoxe. În timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare a Paștelui, ce a avut loc între orele 12:30 și 14:30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc ce se coboară din cer. Focul Haric apare în fiecare an într-un mod diferit și nu frige pe nimeni care îl atinge în primele minute.
În România, Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă de către părintele arhimandit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Din momentul în care Lumina va ajunge pe Aeroportul Internațional Otopeni, aceasta va fi distribuită delegaților eparhiilor Patriarhiei Române. La rândul lor, acestea vor da Lumina protopopiatelor ce vor distribui Focul Haric la fiecare parohie.
„Este o minune, este un semn de la bunul Dumnezeu. Pentru noi toţi, Hristos a Înviat din morți. Este un praznic cel mai mare al creștinătății, este o bucurie, este o binecuvântare. Aşadar se cuvine să intrăm în această atmosferă a bucuriei şi a binecuvântării, iar noi toţi în casele noastre, în biserici serbăm şi trăim cu bucurie cel mai frumos Paşti. Nicăieri în lume nu i se acordă aşa atenție sporită cum se acordă în viata noastră”, a spus părintele Gabriel Cazacu la Antena 3.
Citește și: Petrecerile de Paște, interzise chiar și acasă. Câte persoane te pot vizita