Mărinimia a doi români din Italia. Au șters datoriile clienților și dau pâine gratis celor care nu mai au bani să-și cumpere

Mărinimia a doi români din Italia. Au șters datoriile clienților și dau pâine gratis celor care nu mai au bani să-și cumpere © Facebook

Chiar dacă un număr foarte mare de afaceri, în special cele mici, sunt grav afectate de criza noului coronavirus, doi români din Italia dau dovadă de o mărinimie ieșită din comun. Cei doi au șters datoriile clienților și dau pâine gratis oamenilor care nu își mai permit să o cumpere.

Este vorba despre Laurențiu Moroșan (39 de ani) și de Sorin Mistreanu (42 de ani), doi verișori, care și-au deschis o afacere în localitatea italiană FIumicino, din apropierea Romei. Potrivit Rotalianul, dețin un magazin-brutărie, acolo unde produc pâine, pizza și diverse produse de patiserie. 

Pentru că există oameni care pur și simplu nu își mai permit să își cumpere pâine, din cauza crizei de coronavirus, cei doi români au început să o împartă pe gratis.

Doi români dau pâine pe gratis în Italia

Atunci când magazinul „Dolce Pane” își încheie activitatea pe o zi, Laurențiu și Sorin lasă afară zeci de pungi pline cu pâine, produse de patiserie și pizza, pentru toți cei care nu își mai permit să mănânce. Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive, fie că vorbim despre oamenii care și-au pierdut locurile de muncă sau de cei cărora angajatorii le-au blocat, fie și temporar, salariile.

Pentru sursa citată, Laurențiu spune: „Trăim aici de 20 de ani. Lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem.”

În timp ce Italia este în carantină, magazinele alimentare și farmaciile sunt singurele locuri care au rămas deschise. Așadar, brutării ca ale lui Laurențiu și Sorin sunt absolut cruciale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro