Mărturiile unui fotbalist italian. Cum mint oamenii ca să iasă din casă și care este adevărata situație din Lombardia: "Nu mai e loc în cimitire!"

Mărturiile unui fotbalist italian. Cum mint oamenii ca să iasă din casă și care este adevărata situație din Lombardia: "Nu mai e loc în cimitire!" © pixabay

Italia este una dintre cele mai lovite țări din cauza epidemiei de coronavirus din lume, numărul victimelor crescând pe zi ce trece. Totuși, oamenii continuă să apeleze la tot felul de tertirpuri pentru a ieși din casă, fiind impusă carantina generală.

Căpitanul echipei de fotbal Atalanta, Alejandro Gomez, a făcut dezvăluiri în ceea ce privește orașul cel mai afectat de noul coronavirus.

După ce guvernul italian a decretat stare de urgență și a impus ca nimeni să nu mai iasă din casă decât pentru a merge la cumpărături sau pentru a-și plimba animalele de companie, oamenii au încercat să iasă tot mai des și să petreacă o perioadă cât mai lungă de timp afară.

"Încă este lume pe străzi. Sunt cei care ies la alergat, cei care merg în parc să facă exerciţii, cei care îşi plimbă câinii şi stau câte o oră afară pentru că se plictisesc acasă şi mai sunt cei care mint că se duc la supermarket. Eu nu ies la alergat, deşi sunt sportiv şi asta este natura meseriei mele.", a declarat Alejandro Gomez, cunoscut drept "Papu", căpitanul echipei de fotbal, într-un interviu acordat publicaţiei Ole, din Argentina.

Situația actualizată în regiunea Lombardia

În Bergamo, situat în regiunea Lombardia, 134 de medici de familie au fost infectați cu noul coronavirus, însemnând 22% din totalul cadrelor medicale. Din păcate, dintre ei trei au murit.

Până la momentul actual, peste 6.000 de persoane au decedat în Italia din cauza infecției du COVID-19. 63.927 de îmbolnăviri fuseseră declarate până aseară.

"Cred că a existat multă lipsă de informaţie la început şi cu toţii am luat-o foarte uşor. Am crezut că e doar o altă gripă, un virus ca toate celelalte care apar pe timpul iernii, aşa că am continuat să ducem o viaţă normală.", a mai afirmat Alejandro "Papu" Gomez.

"Ieri, militarii au venit să ia sicriele cu morţii şi să meargă să-i incinereze în alte părţi, pentru că nu mai e loc în cimitirele de aici. Este incredibil! În fiecare zi mă trezesc să mă uit la ştiri şi mereu veştile sunt proaste.", a continuat Alejandro.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro