Misterul a fost deslușit! De ce Germania are foarte puțini morți, dintre cei infectați de coronavirus

Misterul a fost deslușit! De ce Germania are foarte puțini morți, dintre cei infectați de coronavirus © pexels

În timp ce Italia își plânge miile de morții, Germania "se laudă" cu rata foarte mică a mortalității din cauza coronavirusului. Având în vedere că densitatea populației între cele două țări este asemănătoare, un semn de întrebare îl constituie motivul pentru care numărul victimelor este atât de diferit.

Pe măsură ce pandemia este în continuă creștere, Germania continuă să abă o rată a mortalității foarte scăzută, de doar 0,4%, spre deosebine de Italia, unde este rata este de 9,5%.

În ciuda celor 25.000 de cazuri confirmate și a poziționării pe locul cinci mondial în ceea ce privește numărul bolnavilor, rata de mortalitate este cu mult mai mică decât o țară cu o densitate asemănătoare, potrivit datelor colectate de Boomberg.

Explicația este simplă: persoanele infectate în statul german sunt preponderent cu vârste sub 60 de ani, pe când în Italia, virusul a afectat într-o foarte mare măsură bătrânii.

Statisticile arată o diferență majoră între cele două țări

Cercetătorii continuă să studiezee aceste date demografice, iar până acum rezultă că mai mult de 80% dintre persoanele infectate au sub 60 de ani.

Și Italia, și Germania sunt două țări care reprezintă un bun exemplu în ceea ce privește ascultarea sfaturilor autorităților ca persoanele vârstnice să fie protejate. În Italia, peste 70% dintre cei testați pozitiv au peste 50 de ani.

Totuși, autoritățile germane sunt îngrijorate cu privire la infectarea persoanelor vârstnice cu noul coronavirus, în viitor.

"Ne aflăm de abia în faza de început a pandemiei", a declarat Lothar Wieler, președinte al Institutului Robert Koch.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro