Omenirea, în pericol?! Experții fac previziuni-șoc despre Pământ: „Eră Glaciară!”
Publicat pe 02.02.2020 la 20:49 Actualizat pe 02.02.2020 la 20:58
În timp ce toată planeta se confruntă cu înfiorătorul fenomen al încălzirii globale, sunt experți care spun că Pământul se apropie, cu pași repezi, de o „mini Eră Glaciară”. Totul ar urma să se întâmple în următorii 30 de ani, de vină fiind un „minim solar” care ar urma să pună stăpânire pe planeta noastră.
În timp ce toată planeta se confruntă cu înfiorătorul fenomen al încălzirii globale, sunt experți care spun că Pământul se apropie, cu pași repezi, de o „mini Eră Glaciară”. Totul ar urma să se întâmple în următorii 30 de ani, de vină fiind un „minim solar” care ar urma să pună stăpânire pe planeta noastră.
Valentina Zharkova, om de știință la Universitatea Northumbria din Marea Britanie, spune că Soarele va intra într-o perioadă naturală „de hibernare”. Acest fenomen va duce la o răcire climatică, cu mai multe efecte majore, printre care o criză uriașă de alimente, la nivelul întregului glob, conform The Sun.
Pământul, aproape de o „mini Eră Glaciară”
Conform expertei, Soarele ar urma să își reducă semnificativ activitatea, trimițând energie mult mai puțină decât în mod normal. Chiar NASA a anunțat că 2020 va reprezenta perioada cu cea mai redusă activitate solară din ultimii 200 de ani.
„Soarele se apropie de perioada de hibernare. Mai puține pete solare se vor forma pe suprafața Soarelui și astfel mai puțină energie și radiații vor fi emise către planete și Terra”, a declarat experta.
Până în 2053, atunci când Soarele își va reveni la normal, vom avea parte de intervale reci și veri umede, cel mai puternic resimțite în Canada și Islanda, unde vor fi minime și de -50 de grade. Așadar, tot potrivit NASA, acest îngheț global ar urma să lovească în 2025.
„Putem doar spera că această mini eră glaciară nu va fi la fel de severă precum Minima Maunder (n.r. între anii 1645 și 1715). Ar afecta dramatic recoltele la latitudini medii, deoarece legumele și fructele nu vor avea suficient timp pentru a se coace și a fi recoltate”, a mai spus specialista.