Orașul în care mai locuiesc doar patru persoane. Complexul găzduiește 430 de apartamente, iar prețul unei locuințe este extrem de mic
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.01.2024 la 15:13
Actualizat pe 16.01.2024 la 15:38
Deși pare greu de crezut, există un cartier în Marea Britanie unde locuiesc doar patru persoane. Deși în complex sunt 430 de apartamente, al căror preț este extrem de mic, oamenii fug de această zonă care este considerată a fi foarte periculoasă.
- Există un cartier unde locuiesc doar patru persoane
- Cu zeci de ani în urmă, aici erau găzduite comunități înfloritoare de muncitori
Există în Marea Britanie un complex de locuințe abandonat care a fost numit "Cernobîl din Scoția". Cu zeci de ani în urmă, aici erau găzduite comunități înfloritoare de muncitori ai șantierului naval. În prezent, în acest complex de locuințe mai locuiesc doar 4 persoane, scrie antena3.ro.
Orașul în care mai locuiesc doar patru persoane
Complexul găzduiește 430 de apartamente, însă locul este pustiu. Potrivit informațiilor, în acea zonă nu sunt deschise nici școala, biserica și nici magazinele. Se spune că în acest loc erau "cele mai ieftine proprietăți din Marea Britanie", prețul unei locuințe fiind de doar câteva mii de lire sterline.
Potrivit unor rapoarte, un apartament s-ar fi vândut la licitație, recent, cu 7.000 de lire sterline. Steve Ronin și Kyle Urbex de la Urban Explorer au vizitat "Cernobîlul din Scoția" și au făcut un documentar despre acest oraș abandonat.
Locul din România care a devenit "cea mai verde destinație din lume!"
Potrivit ministrului mediului, Ţinutul Zimbrului din Neamţ a obţinut locul I în cadrul competiţiei Top 100 Sustainable Destinations, categoria People’s Choice Award. Potrivit unui comunicat al ministerului, este singura stațiune de la noi din țară de acest fel, care a reuşit să ajungă şi să se menţină în acest clasament exclusivist, din 2017 până în prezent.
„Bison Land s-a calificat în acest top select al destinaţiilor verzi din lume şi graţie programului de eliberare a zimbrilor în pădurile nemţene, coordonat de Romsilva - Parcul Natural Vanatori Neamt, considerat un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte conservarea biodiversităţii, dar şi a punerii în valoare a specificului local”, se arată în comunicat.