Organizația Mondială a Sănătății: Până în iunie, vom avea un miliard de cazuri de COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății: Până în iunie, vom avea un miliard de cazuri de COVID-19 © CNBS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se află sub un val de critici, fiind acuzată că a avertizat planeta în legătură cu coronavirusul mult prea târziu. În același timp, experții OMS susțin că, până în iunie, vom avea peste un miliard de cazuri de infectare cu COVID-19.

Pandemia de coronavirus a luat amploare în ultimele câteva zile. Dacă a durat două luni să se ajungă la prima sută de mii de infectări, a fost nevoie de numai patru zile să se facă saltul de la 300 de mii la 400 de mii. Pe acest fond, emisarul special al OMS, David Nabarro, preciza că se așteaptă „la un miliard de cazuri în iunie”, potrivit unui interviu publicat de revista Fortune.

OMS, acuzată că a dat alarma prea târziu

Profesorul în Sănătate Mondială de la Universitatea din Drexel Joe Amon a declarat, pentru AFP, că OMS a dat semnale care indicau că „epidemia poate că nu este atât de gravă”. A catalogat drept cea mai mare greșeală faptul că OMS a aplaudat „transparența Beijingului”, în condințiile în care guvernul chinez a fost acuzat de mulți că a ținut ascunse multe detalii cruciale.

„În pofida faptului că este un lucru larg cunoscut că răspunsul Chinei a fost opusul transparenţei - Guvernul subestimând numărul de cazuri şi intimidând avertizorii de integritate -, directorul general al OMS a aplaudat ”transparenţa” Beijingului”, a precizat Amon.

OMS a declarat urgență internațională privind situația COVID-19 la finalul lunii ianuarie, însă mobilizarea planetară a venit abia pe 11 martie, atunci când a pus ștampila oficială de „pandemie” pe criza coronavirusului. La vremea respectivă, virusul SARS-CoV-2 luase deja aproape 700 de vieți în Italia.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro