Pagubă de 200.000 de euro făcută de doi cărăuşi neatenţi: „Sunt devastată, în șoc! L-am adorat!”

Pagubă de 200.000 de euro făcută de doi cărăuşi neatenţi: „Sunt devastată, în șoc! L-am adorat!”

Un pian unic în lume a fost distrus, după ce a fost scăpat în timp ce era mutat dintr-un studio de înregistrări.

Proprietara pianului, Angela Hewitt, una dintre cele mai importante pianiste din lume, este devastată de pierderea suferită.

Artista a povestit pe Facebook că era în studioul de înregistrări atunci când a fost anunţată că pianul ei unicat a fost distrus.

„Nu am putut să împărtășesc imediat această știre, întrucât eram devastată și în stare de șoc”, spune pianista, care a așteptat 10 zile pentru a face publică această informație.

Pianul distrus al Angelei Hewitt era singurul din lume cu patru pedale, un alt instrument de acest gen fiind imposibil de refăcut.

„L-am adorat. Era cel mai bun prieten al meu și îmi plăcea să lucrez cu el pentru că îmi dădea posibilitatea să fiu inventivă, să creez tot ce îmi doresc”, a declarat Angela.

Ce spune creatorul pianului unic în lume

Creatorul pianului, inginerul italian Paolo Fazioli, a spus că este imposibil să repare pianul, structura, carcasa şi capacul fiind complet distruse. Chiar şi reparat, pianul nu ar mai arăta la fel, iar costurile ar fi uriaşe.

Artista Angela Hewitt a deţinut pianul pentru 17 ani, folosind instrumentul în aproape toate creaţiile sale.

Acum Angela cooperează cu firma de asigurări pentru a recupera măcar o parte din bani, deşi a declarat că îşi va cumpăra un al pian, tot marca Fazioli.

„Există șase sau șapte companii de top care fac piane de foarte bună calitate. Pianul distrus era extrem de bun pentru repertoriul Bach”, a spus managerul unui magazin de specialitate din Londra.

Angela Hewitt nu este singura care a pierdut un instrument atât de valoros. În anul 2007, un pian în valoare de 89.000 de dolari a căzut din camionul cu care era transportat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro