Pakistan. Parlamentul a votat pentru spânzurarea în public a pedofililor

Pakistan. Parlamentul a votat pentru spânzurarea în public a pedofililor © arhivă

Informaţia care a făcut înconjurul lumii! Parlamentul din Pakistan a votat vineri în favoarea spânzurării publice a pedofililor. Deşi în Pakistan s-au înregistrat numeroase cazuri de agresiune sexuală asupra copiilor, condamnările sunt rare.

Condamnaţii pentru pedofilie, spânzuraţi în public?

La finalul acestei săptămâni, Parlamentul din Pakistan a votat în favoarea unei rezoluţii fără caracter obligatoriu care solicită spânzurarea în public a celor condamnaţi pentru pedofilie, potrivit DPA. 

Ministrul pentru afaceri parlamentare, Ali Mohamed Khan, a declarat, după ce a prezentat rezoluţia în cadrul Adunării Naţionale, că "cei care comit crime asupra copiilor nu merită milă. Ar trebui spânzuraţi în mijlocul oraşelor (...) Spânzurarea va servi ca descurajare pentru alţii".

Mai bine de jumătate din membrii Adunării au votat pentru. De altfel, această rezoluţie nu are caracter obligatoriu din punct de vedere legal.

De cealaltă parte, activistul Taimur Kamal este de părere că "furia împotriva abuzatorilor este de înţeles, dar a cere moartea pentru asta nu este o soluţie".

Momentul schimbării. 150 de copii au fost ucişi în Pakistan

Până în anul 2014, Pakistanul a avut moratoriu neoficial în privinţa pedepsei capitale. Moratoriul neoficial a fost ridicat pentru condamnaţii pentru terorism, după ce 150 de copii au fost ucişi de atacatori talibani înarmaţi.

De atunci, aproape 400 de deţinuţi au fost spânzuraţi. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro