Presa chineză relatează că „noul coronavirus îşi are originile în Italia”

Presa chineză relatează că „noul coronavirus îşi are originile în Italia” © Foto simbol arhivă

Un profesor din Milano a declarat recent că medicii italieni au văzut cazuri de pneumonie „foarte ciudate” încă din luna noiembrie a anului 2019, ceea ce a dat chinezilor ocazia de a respinge toate datele care circulau de luni bune, în toată lumea. Acum, presa chineză este de părere că pandemia își are originea în Italia, nu în China. 

Beijing respinge datele potrivit cărora oraşul Wuhan este locul în care a izbucnit focarul ce a dus apariţia pandemiei de Covid-19, după ce un profesor din Milano a dezvăluit că, încă din luna noiembrie s-au înregistrat câteva cazuri „foarte ciudate” de pneumonie, în Italia. 

Publicaţii precum The Global Times şi CCTV au arătat cititorilor declaraţiile profesorul italian Giuseppe Remuzzi. Acesta susținea că boala ar fi putut circula în Italia cu câteva luni înainte ca informaţiile privind focarul din Wuhan să ajungă la urechile tuturor. 

Ce declarații a făcut medicul italian

Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a declarat într-un interviu că medicii „îşi amintesc că au întâlnit cazuri de pneumonii foarte ciudate, foarte severe, în special la bătrâni, în decembrie şi chiar în noiembrie”.

Concluzia a dat-o el și așa cum a dat-o, a fost preluată de presa chineză. „Acest lucru înseamnă că virusul circula cel puţin în Lombardia înainte de a fi conştienţi de apariţia acestui focar în China”, continua Remuzzi, conform Mediafax.

Cu toate acestea, ulterior interviului, profesorul italian a declarat că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici, dar nu există nicio dovadă că acele „cazuri de pneumonii foarte ciudate” erau cauzate de virusul COVID-19.

Remuzzi a mai menționat că doar a vrut să arate că virusul s-a răspândit înainte de a fi descoperit.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro