Primul român mort de coronavirus în Italia: o femeie de 80 de ani, perfect sănătoasă

Primul român mort de coronavirus în Italia: o femeie de 80 de ani, perfect sănătoasă © pixabay

Primul cetățean român ucis de coronavirus în Italia este o femeie, în vârstă de 80 de ani, despre care s-a aflat că nu mai avea și alte probleme de sănătate.

Femeia era originară din Borșa, județul Maramureș. Primarul comunei a spus că ea se afla în Italia pentru a avea grijă de sora ei bolnavă de cancer, în vârstă de 75 de ani.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, a spus Sorin Timiș, primarul comunei Borșa.

De asemenea, primarul a fost întrebat dacă femeia suferea de vreo boală, iar răspunsul lui a fost că „avea boli specifice bătrâneții”.

Ce spun autoritățile despre românii afectați de coronavirus din Italia

"În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.", a anunțat Ministerul Afacerlor Externe, la scurt timp de la decesul femeii.

Reprezentanții ministerului mai declară că situația românilor din Peninsulă este atent supravegheată, în vederea oferirii de ajutor în caz de urgență.

"Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.", se mai regăsește în anunțul ministerului.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro