Produse folosite de mulți stomatologi de la noi din țară, furate din Franța! Grupare de români, jafuri de aproape 5 milioane de euro
Publicat pe 28.02.2024 la 16:00 Actualizat pe 28.02.2024 la 16:00
O rețea infracțională de români specializată în furtul de produse folosite de mulți stomatologi din România a fost descoperită, după ce au fost implicați în jafuri în Franța, cauzând un prejudiciu de aproape 5 milioane de euro.
- Grupare de români, furturi de aproape 5 milioane de euro, în Franța
- Ce jafuri au dat
O rețea de hoți români specializați în furtul de aparatură stomatologică din Franța a fost dezvăluită și destructurată, dezvăluind un prejudiciu de aproape 5 milioane de euro.
Grupare de români, furturi de aproape 5 milioane de euro, în Franța
Pe data de 27 februarie 2024, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și serviciilor de investigații criminale din mai multe județe au efectuat 22 de percheziții domiciliare într-un dosar penal care vizează membrii acestei rețele infracționale.
Aceștia au făcut căutări în Tulcea, Maramureș, Iași, Suceava și Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru destructurarea unei rețele infracționale specializate în furtul și tăinuirea de produse destinate utilizării în practica stomatologică.
Gruparea este suspectată că ar fi comis nu mai puțin de 19 furturi între aprilie 2022 și noiembrie 2023, pe întreg teritoriul Franței, vizând peste 3.000 de bunuri, inclusiv aparatură stomatologică și accesorii. Prejudiciul total estimat se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro.
În urma investigațiilor, au fost reținute 8 persoane, acestea urmând să fie predate autorităților judiciare pentru luarea măsurilor legale. Alte 4 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, în calitate de martori.
Ce s-a descoperit în urma perchezițiior
Pe lângă bunurile sustrase, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate aparate și instrumente medicale stomatologice, în valoare de 16.500 de euro, telefoane mobile ale membrilor grupării și înscrisuri. De asemenea, au fost găsite și confiscate arme deținute ilegal, inclusiv o replică de armă, un pistol neletal, o armă lungă letală și 106 cartușe cu glonț de 9 mm.
Polițiștii au precizat că, întrucât unele bunuri descoperite nu au legătură directă cu dosarul instrumentat de autoritățile judiciare franceze, s-a constituit un alt dosar penal pentru cercetarea infracțiunilor de constituire a unui grup organizat și tăinuire.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la operațiuni au participat criminaliști și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din județele vizate. Rămâne de văzut ce se va mai anunța cu privire la acest caz.
Citește și: Infractor român, găsit de polițiști sub un pat, în București. Bărbatul a fost căutat în toată Europa