Recomandări șocante în Elveția, din cauza coronavirusului. Oamenii sunt rugați să își scrie testamentele

Recomandări șocante în Elveția, din cauza coronavirusului. Oamenii sunt rugați să își scrie testamentele © Hepta

Autoritățile din Elveția au recomandări șocante pentru cetățeni, în contextul pandemiei de coroanvirus. Având în vedere că vârstnicii sunt cei mai vulnerabili în fața epidemiei, Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă le recomandă bătrânilor să se gândească serios și să își scrie testamentele și să discute cu apropiații dacă vor să fie conectați la ventilatoare.

Potrivit BBC, o treime dintre oamenii din Elveția au deja testamentele scrise, iar cei care nu au făcut acest lucru ar trebui să se gândească serios și să o facă pe cât se poate de repede. Autoritățile din Elveția au fost alarmate de veștile de la vecinii lor italieni, acolo unde oamenii mor singuri și conectați la aparate.

Elvețienii, îndemnați să își scrie testamentele

Potrivit gerontologului Roland Kunz, dacă o persoană vârstnică, cu afecțiuni preexistente, ajunge să fie conectată la ventilator din cauza virusului COVID-19, șansele să supraviețuiască sunt foarte slabe. Tot doctorul consideră că ideal ar fi ca populația îmbătrânită să fie, așadar, tratată de acasă, pe cât se poate.

Nu ar fi vorba însă despre eliberarea de paturi la Terapie Intensivă pentru tineri, susțin doctorii.

În Elveția, sunt deja 12.929 de cazuri cu noul coronavirus. Regulile deja s-au schimbat în Elveția. Dacă numărul de patienți va depăși numărul de paturi disponibile, va ajunge să fie la latitudinea doctorilor să decidă cine moare și cine trăiește, în funcție de șansele individului la supraviețuire.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro