România, în topul mondial al cazurilor de vindecare de coronavirus

România, în topul mondial al cazurilor de vindecare de coronavirus © Foto simbol Pixabay

România a intrat pe lista „zonelor galbene” de coronavirus, după ce a depășit 500 de cazuri de infectare, dar iată că se află și în topul mondial al cazurilor de vindecare.

Datele Worldometers arată că, luni seară, România se afla pe locul 19, dintr-un total de 180 de ţări, la numărul persoanelor declarate vindecate.

Până la acest moment, procentul de vindecare din România este de 12,67%. Suntem, practic, printre primele 20 de țări din lume care reușesc cu succes să-și vindece o parte dintre bolnavi.

Autoritățile române au anunțat, până luni seară, că în România au fost declarate vindecate 73 de persoane, dintre care 47 doar la spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Din spitalele bucureștene au fost externați 11 pacienţi. De asemenea, alte 3 cazuri de vindecare au fost la Craiova, 2 la Constanţa şi unul la Iaşi.

Situația la nivel mondial

La nivel mondial, până în prezent, au fost declarate vindecate 102,429 de persoane. 72.000 dintre acestea provin doar din China. Acestea fiind spuse, mai puţin de 10% dintre cei infectaţi în restul lumii s-au şi vindecat.

S-au înregistrat peste 380.000 de cazuri de infectare și peste 16.000 de persoane au murit din cauza virusului Covid-19.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro