Încă un deces înregistrat în România, din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 8!

Încă un deces înregistrat în România, din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 8! © Foto simbol arhivă

Al optulea deces cauzat de coronavirus în România a fost înregistrat marți dimineață.  Un bărbat de 70 de ani din Craiova, bolnav de diabet zaharat şi internat la Terapia intensivă, a murit infectat cu virusul Covid-19.

Marți dimineață, 24 martie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat al optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020.

„Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în aceste momente în autoizolare”, se arată în comunicatul GCS. 

Bărbatul de 70 de ani din Craiova a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, pe sectia ATI a spitalului.

Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină și avea obezitate grad II.

Care sunt criteriile pentru a fi testat pentru coronavirus

Potrivit news.ro, care citează sursele oficiale, prioritate pentru testarea pentru virusul Covid-19 se află persoanele care au istoric de călătorii internaționale și care prezintă simptomele tipice infecției. Apoi, urmează:

  • Contacți apropiați ai cazurilor confirmate, cu simptome.
  • Personal medico-sanitar, inclusiv cel asimptompatic, care a avut contact apropiat cu un caz confirmat de coronavirus.
  • Cazurile de pacienți care prezintă o formă de SARI (infecții acute respiratorii severe) care au fost depistați negativ la alte etiologii (respectiv la gripă) din toate categoriile de vârstă și din toate spitalele

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro