S-a aflat care a fost cauza imploziei catastrofale de pe submersibilul Titan, care le-a fost fatală pasagerilor! Detalii incredibile ies la iveală
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 23.06.2023 la 10:46
Actualizat pe 23.06.2023 la 10:46
Ies la iveală noi detalii incendiare în cazul sumbersibilului Titan dispărut duminică, în apele Oceanului Atlantic, cu cinci pasageri la bord. Care ar fi fost, de fapt, cauza imploziei catastrofale a submarinului și ce a declarat Tom Maddox, director executiv al Underwater Forensic Investigators, cel care a participat la o expediţie pe Titanic, în anul 2005.
- Noi detalii ies la iveală în cazul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic
- Care ar fi fost cauza imploziei catastrofale a submersibilului
În cursul zilei de ieri, în timpul unei conferințe de presă, contraamiralul Gărzii de Coastă din SUA, John Mauger a declarat că submersibilul care transporta cinci persoane spre epava Titanicului a suferit o „implozie catastrofală. Un vehicul operat de la distanță a găsit resturi din conul de coadă al submersibilului OceanGate Titan la aproximativ 500 de metri de navă, potrivit spuselor oficialului.
Care ar fi fost cauza imploziei catastrofale a submersibilului
Contraamiralul Gărzii de Coastă din SUA, John Mauger, a declarat ieri că toți cei cinci pasageri care se aflau la bordul submarinului Titan au murit, după ce o echipă de căutare și salvare a găsit câteva bucăți suplimentare de resturi care indicau că acestea aparțin submersibilului dispărut.
Garda de Coastă a declarat că resturile găsite pe fundul mării indică o "pierdere catastrofală a camerei de presiune".
Ce spune James Cameron, cel care a regizat filmul Titanic, despre moartea pasagerilor de pe Titan
Potrivit presei internaționale, James Cameron, regizorul filmului de succes „Titanic”, a declarat , despre implozia submersibilului Titan: „cu siguranţă nu a fost o surpriză”. Acesta a spus că el a considerat că designul carenei este unul periculos, presupunând că cei care au criticat proiectul au avut dreptate atunci când au avertizat că o cocă din fibră de carbon şi titan ar permite delaminarea şi infilitrarea microscopică a apei, ducând la defecţiuni progresive.
„Singurul scenariu care mi-a putut veni în minte care ar putea explica asta a fost o implozie.(...) Mi s-a părut o idee îngrozitoare. Mi-aş fi dorit să fi vorbit, dar am presupus că cineva este mai deştept decât mine, pentru că nu am experimentat niciodată acea tehnologie, dar pur şi simplu suna rău”, a spus James Cameron.