Scriitorul român Paul Goma a murit din cauza coronavirusului

Scriitorul român Paul Goma a murit din cauza coronavirusului © Arhivă

A murit Paul Goma, scriitor și dizident anticomunist român. În vârstă de 84 de ani, s-a stins din viață la Paris, după ce a fost infectat cu coronavirus, scrie MEDIAFAX.

Paul Goma, scriitor și dizident anticomunist, a murit la 84 de ani, a anunțat biografa acestuia, Maria Sipoș. Goma era stabilit și Paris, iar recent fusese diagnosticat cu noul coronavirus, care i-a și adus moartea.

Potrivit sursei citate, Paul Goma a murit în noaptea de 24 spre 25 martie. Era internal în spitalul parizian La Pitie Salpetriere, unde era tratat pentru COVID-19.

Pentru G4Media.ro, biografa Mariana Sipoș a explicat că Goma a murit în liniște, fără a suferi, însă fiul lui, Filip Goma, este profund afectat de pierderea tatălui său. Cu doar doi ani în urmă, a pierdut-o pe mama lui.

Paul Goma va fi incinerat. Unde va fi depusă urna

Conform dorinței tatălui său, Filip Goma îl va incinera pe marele poet, urna lui funerară urmând a fi depusă la un cimitir din Paris.

„Conform indicațiilor lui Filip Goma, respectând dorința tatălui său și ținând cont de restricțiile actuale în vigoare în Franța, trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă în Columbarium, la cimitirului Pére Lachaise din Paris”, se arată în comunicatul emis miercuri.

Paul Goma s-a născut pe 2 octombrie 1935, în satul Mana din Basarabia. În 1996, a fost decorat de ambasadorul Ungariei la Paris pentru a comemora 40 de ani de la Revoluția Maghiară, cea cu care scriitorul s-a solidarizat. Persecutat de regimul comunist din România, la noi în țară nu i-au fost nciiodată recunoscute meritele și nici nu a fost niciodată decorat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro