A fost demis managerul Spitalului Județean din Suceava

A fost demis managerul Spitalului Județean din Suceava © Arhivă

Managerul Spitalului Județean Suceava, locul unde peste 100 de cadre medicale au fost depistate cu coronavirus, a fost demis din funcție. Demiterea a avut loc miercuri, la solicitarea lui Nelu Tătaru, secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, a fost demis de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Managerul Vasile Rîmbu a fost demis, așa am înțeles, nu de mult timp. Domnul secretar de stat Nelu Tătaru a cerut demisia, iar președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a acceptat acest lucru. Era și normal să fie așa pentru că datorită unor grave erori manageriale s-a ajuns aici, a explodat acest focar de COVID19 și acum suntem pe primul loc în România”, a dezvăluit Sorin Hancu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, conform MEDIAFAX.

Spitalul Suceava este un focar de coronavirus

La Spitalul Județean din Suceava au fost depstate cu coronavirus peste 100 de cadre medicale. Oamenii spun că este un haos general acolo, iar o asistentă medicală chiar a povestit prin ce clipe cumplite a trecut. Deși oamenii care nu au fost testați se tem că ar putea fi și ei infectați, li s-a spus că nu mai sunt teste. 

Asistenta susține că adevărul este altul și că, de fapt, nu se dorește testarea lor pentru că un caz pozitiv înseamnă 14 zile de izolare - deci 14 zile fără un cadru medical.

„Ne-au spus că nu mai sunt teste. Asistenta șefă plângea și ea și i-a spus că nu sunt teste. Adevărul este altul, sunt teste nu vor să ne mai facă teste ca să venim să lucrăm. Dacă vom fi testați suntem obligați să stăm în izolare 14 zile și atunci spitalul nu mai are oameni. Fac asta doar ca să venim să lucrăm în continuare! Ce să facem?”, a declarat femeia la Antena3, sub protecția anonimatului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro