Serbia și Bulgaria și-au redeschis granițele! Ce alte restricții au fost ridicate

Serbia și Bulgaria și-au redeschis granițele! Ce alte restricții au fost ridicate © arhiva

Cele două țări au anunțat că de astăzi își vor redeschide granițele pentru cetățenii străini care doresc să tranziteze teritoriile. De asemenea, și alte restricții au fost ridicate în Serbia și Bulgaria.

Bulgaria a anunțat ieri că a anulat interdicția de intrare a cetățenilor Uniunii Europene și a spațiului Schengen, după cum a declarat Ministerul Sănătății bulgar printr-un comunicat, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Intrarea pe teritoriul Bulgariei a fost interzisă la mijlocul lunii martie, cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus.

Ridicarea interdicției vizează și țări precum San Marino, Andorra, Monaco și Vatican, potrivit Ministrului Sănătății de la Sofia.

Deși au început să fie ridicate restricțiile, carantinarea celor care vin din afara țării este în continuare menținută, însă nu se aplică cetățenilor bulgari sau celor din UE care călătoresc în scop umanitar sau celor care „reprezintă activități comerciale, economice și de investiții”.

Bulgaria a mai anunțat marți că a convenit cu Grecia și Serbia să relaxeze restricțiile de călătorie începând cu data de 1 iunie. 

Până joi, în Bulgaria s-au înregistrat 2.331 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, dintre care 120 de persoane decedate. Totuși, cifrele sunt destul de mici, în comparație cu celelalte țări europene.

Și Serbia relaxează măsurile și redeschide granițele

De astăzi sunt redeschise și granițele Serbiei, renunțând la testări și carantinare. 

Guvernul de la Belgrad a decis ieri ca accesul cetățenilor străini să se facă fără restricții, accesul lor fiind oricum permis în cazuri speciale.

În Serbia, numărul de cazuri a tot scăzut în ultima perioadă. Până ieri s-au înregistrat 10.919 cazuri confirmate, dintre care 237 au dus la deces.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro