Bulgaria declară starea de urgență! Ce se întâmplă cu cei care nu vor respecta regulile

Bulgaria declară starea de urgență! Ce se întâmplă cu cei care nu vor respecta regulile © Shutterstock

Parlamentul Bulgariei a luat decizia oficială și declară stare de urgență! Ce se va întâmpla cu persoanele care nu vor respecta regulile emise de către autorități?

În urma tuturor evenimentelor petrecute în întreaga lume, Bulgaria face primul pas spre vindecare. Parlamentul a decis să declare stare de urgență, prin care se prevede interzicerea călătoriilor spre şi dinspre alte ţări, dar și închiderea şcolilor şi universităţilor. De asemenea, poliția este gata să intervină oricând izolarea impusă persoanelor infectate cu coronavirus nu este respectată.

Totodată, Guvernul vrea să revizuiască bugetul de stat pe decursul acestui an, pentru a reuși să aloce mai multe fonduri în ceea ce privește susținerea sistemului de sănătate, potrivit premierului Boiko Borisov.

Pedepse cu închisoarea

Și în ceea ce-i privește pe cei care nu vor respecta regulile emise de către autorități, lucrurile nu stau tocmai roz. Bulgaria a luat măsuri drastice care prevăd pedepse cu închisoarea de până la cinci ani, la care se adaugă amenzi mari pentru cei care încalcă restricţiile sanitare.

De asemenea, se vor închide magazinele care au produse indispensabile, barurile, restaurantele, școlile, instituțiile culturale, fiind interzise și adunările publice. Încălcarea acestor măsuri va fi soldată cu amenzi în valoare de 1.000 şi 10.000 leva (500 - 5.000 de euro). Cei care refuză izolarea vor trebui să plătească o amendă de 5.000 de leva (2.500 de euro).


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro