Incredibil! Un șofer a fost amendat de polițiști, după ce a băut apă la volan

Incredibil! Un șofer a fost amendat de polițiști, după ce a băut apă la volan © Pexels

Situație incredibilă. Un bărbat a primit o amendă usturătoare, după ce a fost observat de polițiști că bea apă, în timp ce se află la volan.

Șoferul a fost tras pe dreapta, după ce a muncit timp de 12 ore. Totul s-a petrecut în Australia, iar Brock Harris a fost amendat de polițiști cu suma de 173 de dolari, din cauza faptului că nu ar fi condus cu atenție, scrie Daily Mail.com. Bărbatului i s-a părut ciudat faptul că a fost tras pe dreapta din cauza unui gest aparent banal, însă oamenii legii au și o explicație.

Amendat pentru că a băut apă

"Dacă este împotriva legii, atunci voi plăti amenda, dar nu este în regulă să amendezi pe cineva care vea apă, într-o zi în care sunt 39 de grade.", spune șoferul amendat, conform sursei citate. Polițiștii susțin că au aplicat corect legea, iar astfel de gesturi executate la volan, precum băutul apei, poate distrage atenția șoferului de la condus, astfel că sunt datori să atragă atenția.

"Sunt multe persoane care consumă băuturi la volan și o fac cu siguranță. Iar pentru a da o amendă, trebuie să analizăm circumstanțele pentru a vedea dacă acțiunile șoferului provoacă riscuri pentru el sau pentru cei din jur.", au declarat autoritățile.

Bărbatul se consideră în continuare nedreptățit și vrea să se asigure că totul este legal, înainte de a plăti amenda. El spune că dacă ar fi știut că încalcă legea, ar fi oprit pe dreapta ca să bea apă, pe o zi caniculară.   


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro