Şoferii români de TIR nu vor să se întoarcă în ţară: "Nu vrem să fim priviţi ca nişte leproşi pentru că venim din Italia"

Şoferii români de TIR nu vor să se întoarcă în ţară: "Nu vrem să fim priviţi ca nişte leproşi pentru că venim din Italia" © facebook

Zeci de mii de români care lucrează în Italia vor să revină în ţară, de teama coronavirusului.

Totuşi, sunt şi români care preferă să rămână în Peninsulă, până la terminarea epidemiei, pentru a-şi proteja familiile şi apropiaţii.

Zeci de şoferi de TIR ai unei firme din Italia au hotărât să nu se întoarcă în România, decât după terminarea crizei de coronavirus.

Firma de transport are apropate 150 de angajaţi, dintre care o mare parte ar fi trebuit să se întoarcă acasă peste o săptămână.

Şoferii vor să îşi apere familiile

Unul dintre şoferi a declarat că a discutat cu mai mulţi colegi ai săi şi au decis să nu se întoarcă în ţară momentan.

"Suntem o mini comunitate aici. Suntem din toate zonele țării. Firma are 600 de camioane şi suntem vreo 150 de români. Siguranţa familiilor noastre primează dorului de ei. Având contact cu oameni din tot teritoriul peninsulei, nu putem să riscăm să fim purtătorii virusului acasă.", a spus Ilie Matei, şofer de TIR, pentru Observator.tv.

Mai mult, ei nu doresc să devină un pericol pentru populaţia din România.

"Am făcut o minişediţă în weekend şi am luat decizia de a aştepta terminarea acestei isterii care a pus stăpânire pe ambele ţări şi apoi ne întoarcem acasă. Nu vrem să fim priviţi ca nişte leproşi pentru că venim din Italia. Suntem aici pentru a ne întreţine familiile rămase în România, nu pentru a le expune gratuit. Nu vrem să riscăm nimic. Îi sfătuim pe toţi cei care sunt la muncă în Italia să aştepte o perioadă, până la a se întoarce acasă.", a mai spus şoferul.

Ilie a mai povestit că el şi colegii lui transportă în general alimente, inclusiv în zonele de carantină ale Italiei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro